Şarap Neden Yatık Saklanır? - Aden Concept Meşe Fıçılar
Çağrı Merkezi
Şarap Neden Yatık Saklanır?
2 Şubat 2022
Şarap Neden Yatık Saklanır?
OKUNMA : 5524

Şarap mantarla temas ettiği sürece mantarı ıslak tutacaktır. Ancak şarap mantara dokunmadığı zaman ıslanmayan ve dolayısı ile şişip şişenin ağzına tam oturmayan bir mantar olacak demektir. Şişe ağzına tam oturmadığı zaman da şişenin içerisindeki kıymetli ve narin şarabınız oksijen ile temasa geçecek, oksitlenme oluşacaktır. Şarapta oksitlenme (oksidasyon) oluştuğu zaman ise tadında ve kokusunda hoş olmayan bir takım değişimler oluşacaktır.


Mantarın kurumasının diğer bir sakıncalı yanı da, mantarın kuruduğu zaman mantarın gözenekli yapısında çatlamalar meydana gelebilmesidir. Bu da yine o gözeneklerden oksijen sızacağı ve oksidasyona bağlı olarak şarabın değer kaybedeceği anlamına gelir. 


Şaraplarınızı bozulmadan muhafaza edebilmeniz için, sizler için özenle tasarladığımız Aden Concept Şarap Kavları ve Şarap Dolaplarını inceleyebilirsiniz. Bu sayede hem şaraplarınızı sağlıklı bir şekilde muhafaza edip sergilemiş, hem de evinizin dekorasyonunda fark yaratarak hoş bir görünüm elde etmiş olacaksınız.

Etiketler
Yorum bırakın
Toplam Yorum Sayısı 0
Henüz yorum eklenmemiş
İşleminiz Sürüyor, Lütfen Bekleyiniz
Güvenli Kargo
Siparişiniz özenle kargolanır
Canlı Destek
%100 Müşteri Memnuniyeti
Güvenli Ödeme
256 Bit SSL Şifreleme
Ücretsiz İade
Anında Ücretsiz İade